Florida Panthersissa alkukauden pelannut suomalaispuolustaja Olli Juolevi siirtyi viikonloppuna siirtolistan kautta Detroit Red Wingsin riveihin. Hän pelasi Panthersin joukkueessa tällä kaudella kymmenen ottelua ilman tehopisteitä.

Vancouver Canucks varasi Juolevin kesän 2016 varaustilaisuudessa ykköskierroksen viidentenä pelaajana. 23-vuotiaan puolustajan ura rapakon takana ei ole kuitenkaan vielä lähtenyt missään vaiheessa kunnolla liitoon.

Juolevi pääsi pelaamaan Canucksissa kaikkiaan 23 ottelua runkosarjassa (2+1) sekä yhden ottelun pudotuspeleissä (0+0). Neljän viimeisimmän kauden aikana hän on pelannut AHL:ssä 66 ottelua tehopistein 3+36=39.

Nyt Juolevilla on jälleen edessään uusi alku. Hän odottaa saavansa Red Wingsissä entistä enemmän peliaikaa, minkä myötä kehitystäkin alkaisi tulemaan entistä enemmän.

– Siirtorajan lähestyessä muutoksia tapahtuu. Florida jahtaa Stanley Cupia, enkä ollut pelannut paljon. Haluan päästä kokoonpanoon, koska olen edelleen nuori pelaaja. Katsomossa istuminen tai kuuden minuutin peliaika ei ole kauhean hyväksi. Kyse on jokapäiväisestä työstä ja terveenä pysymyisestä. Nyt olen pysynyt kunnossa hyvin, joten pitää vain paiskia hommia, Juolevi sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Panthers taistelee parhaillaan koko sarjan kärkisijoituksista, kun taas Red Wingsin uudelleenrakennusprojekti on vielä vaiheessa. Juolevi odottaa innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan uudessa ympäristössä.

– Tämä on legendaarinen joukkue, jossa on nyt paljon nousussa olevia nuoria. Olen siis todella innoissani.