Montreal Canadiens on vastannut tällä kaudella NHL:ssä yhdestä kaikkien aikojen sukelluksesta. Joukkue pelasi vielä viime kaudella Stanley Cupin finaaleissa, mutta perjantaiaamun Florida Panthers -tappio vei saumat jatkopeleihin lähes olemattomiin.

Kun Suomen aikaa lauantaiaamuna Washington Capitals voitti Buffalo Sabresin 4-3, sai Habsin putoaminen vihoviimeisen niitin.

Taalaliigan nettisivuilla käytiin äskettäin läpi joukkueen pahasti pieleen mennyttä kautta. Isoin syy sukellukselle on sivujen arvioiden mukaan Carey Pricen, Shea Weberin ja Joel Edmundsonin repaleiset kaudet.

– Vakavien loukkaantumisten ja henkilökohtaisten poissaolojen yhdistelmä tuhosi Canadiensin rakenteen, jutussa muotoiltiin.

– Lisäksi Montreal hävisi ensimmäiset viisi peliä ja 11 ensimmäisestä 14:stä.

Nämä johtivat siihen, että organisaatio oli ajautunut totaaliseen kaaokseen. Pääjohtaja Marc Bergevin erotettiin 28. marraskuuta.

Jutussa katsottiin myös tulevaan. Uransa Canadiensissa todennäköisesti päättävä 34-vuotias kanukkivahti Price pääsee sen mukaan jäille treenaamaan runkosarjan aikana. Olympiavoittajan sopimus kestää kauteen 2025-26 asti.