Edmonton Oilersin Mikko Koskinen nousi NHL-yön yhdeksi ykkösnimistä öljypaitojen kellistäessä Philadelphia Flyersin 3-0. Koskinen otti peräti 39 torjuntaa saalistaen ensimmäisen nollapelinsä sitten vuoden 2019.

Nolla oli suomalaisen NHL-uran kuudes, viides oli tullut marraskuussa 2019. Silloin nollat irtosivat New Jersey Devilsiä vastaan. Nyt konkarin suoritus huomioitiin siinä määrin, että hänet valittiin matsin kakkostähdeksi.

– Luotamme häneen ja olen varma, että hän luottaa itseensä. Hän on pelannut upeasti, pitänyt meidät mukana peleissä ja ottanut torjuntoja silloin kuin niitä tarvitaan. Siinä on kaikki, mitä maalivahdilta voi pyytää, NHL:n pistepörssin kakkonen (37+39=76) Leon Draisaitl oli sanonut matsin jälkeen toimittaja Adam Kimelmanin mukaan.

– Hän on ollut loistava.

Adam Kimelman

@NHLAdamK
Leon Draisaitl on Koskinen tonight: "We're confident in him and I'm sure he's pretty confident in himself. He's been playing amazing hockey, keeping us in games, making saves when you need them. That's really all you can ask for from a goalie. He's been great."

Koskinen puolestaan oli painottanut Edmonton Sunin mukaan sitä, että laukauksia kyllä tuli paljon, mutta suurelta osin ykkösalueen ulkopuolelta. Hän sai useaan kutiin katsekontaktin.

– Hänen tilastonsa ovat olleet hyviä viime aikoina. Hänen pitäisi tuntea olonsa hyväksi sen vuoksi, missä oma peli menee, luotsi päävalmentaja Jay Woodcroft kehui.

– Hänen tekeminen herättää tällä hetkellä paljon luottamusta.

Edmonton keikkui keskiviikon kierroksen ollessa kesken Tyynenmeren divisioonassa neljännellä sijalla. Philadelphia puolestaan on Metropolitanissa viimeinen, eikä se tule yltämään jatkoon. Viimeisen 23 ottelun saldo on kolme voittoa.

LUE MYÖS:
Jäääkiekkovarustejätiltä kova veto: Aleksandr Ovetshkin ja muut venäläiset sivuun CCM:n kuvasta – tulevaisuuden yhteistyökuviot vaakalaudalla