Liigan runkosarjaa on jäljellä enää noin puolitoista viikkoa ja joukkueilla on edessään vain muutamia otteluita ennen kevään tosipelejä.

Useampi joukkue taistelee vielä tällä hetkellä kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta. Yksi näistä joukkueista on Oulun Kärpät, joka on tällä hetkellä sarjassa sijalla seitsemän. Erot kuitenkin sekä ylös että alaspäin ovat olemattoman pieniä, joten jokainen ottelukierros voi muuttaa sijoituksia reilustikin.

Kuluvan viikon keskiviikkona Kärpät kävi vierailulla Lahdessa, kun joukkue kohtasi Pelicansin. Oululaisnippu oli kiinni täydessä kolmen pisteen potissa lähes loppuun saakka, kunnes Pelicansiin palannut Hannes Björninen tasoitti ottelun kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Sama mies pääsi ratkaisemaan ottelun lopulta jatkoajalla rangaistuslaukauksen kautta.

Joukkueen päävalmentajaksi hiljattain paluun tehnyt Lauri Marjamäki paljasti MTV Urheilulle, että kyseinen ottelu sai Kärppien leirissä aikaan tunnekuohun.

– Otimme joukkueen kanssa yhteen Lahdessa pelatun pelin jälkeen. Joukkueesta puuttuu intohimoa ja itsensä likoon laittamista. Peliä pitää kehittää, mutta siihen pitää saada myös uskoa ja tunnetta. Nyt sitä näkyi, Marjamäki sanoi MTV Urheilulle.

Lauseella ”Nyt sitä näkyi” Marjamäki viittasi joukkueen perjantaiseen esitykseen. Kärpät vieraili Helsingissä HIFK:n vieraana ja haki sieltä jatkoaikavoiton loppulukemin 1-0. Yhteenotto siis toimi ainakin näiltä osin.

Marjamäki kertoi, että Pelicans-ottelun jälkeen joukkueen sisällä käytiin kovasanaista keskustelua:

– En vain voi hyväksyä sitä, mitä siellä näytimme. Jos meillä on peli, niin silloin lyödään kaikki likoon. Välipäivinä voidaan olla sitten kuin ellun kanat. Puhuimme siitä, että ihan kaikki ei mene läpi. Oulun Kärpät on kahdeksan mestaruuden seura, jossa on totuttu voittamaan. Silloin se tarkoittaa sitä, että joukkue ei taivu missään vaiheessa. Hävisimme kaikki kaksinkamppailut Lahdessa. Eikä ollut sattumaa, että hävisimme, vaikka voitto oli muutaman sekunnin päässä. Peli on kuitenkin aina rehellinen, Marjamäki summasi.

Kärpät kohtaa vielä runkosarjan puitteissa kahdesti Tapparan sekä kertaalleen TPS:n ja KooKoon.