Jääkiekon Mestiksen runkosarjan kausi pistettiin pakettiin lauantaina kolmen ottelun voimin. Runkosarjan ykköspaikan vei Imatran Ketterä ennen Kiekko-Espoota ja joensuulaista JoKPia.

Suoraan puolivälieriin ylsivät myös forssalainen FPS, keuruulainen KeuPa HT ja rovaniemeläinen RoKi.

Taistelun ykköskierrokselta kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon aloittavat Kajaanin Hokki, iisalmelainen IPK, Kokkolan Hermes ja K-Vantaa. Pareissa kohtaavat ensiksi ja viimeiseksi mainittu sekä IPK ja Hermes.

Runkosarjan päätös tarjosi hurjaa draamaa viimeisen pudotuspelipaikan suhteen. K-Vantaa tarvitsi pisteitä Joensuussa, kun samaan aikaan TUTO Hockey kamppaili kymppisijasta KOOVEEn vieraana Tampereella.

TUTO hoiti sarjajumbon selvästi 5-2, joten Vantaa oli kovassa paikassa ennakkosuosikki JoKPia vastaan. Lohipaidat venyivät yllätykseen, kun Tomi Purmola niittasi uransa ensimmäisen maalin ja lopussa Erik Embrich iski 2-1-voittomaalin.

Tämä meinaa samalla sitä, että perinteinen turkulaisjoukkue TUTO Hockey joutuu jopa sensaatiomaisesti karsintasarjaan – sensaatiomaisesti, vaikka toisaalta joukkue on tarponut pohjasijoilla läpi sesongin. TUTO on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle viimeksi kaudella 2010-11, eli 11 vuotta sitten.

Muut karsintasarjaan ajautuneet ovat savonlinnalainen SaPKo, Heinolan Peliitat ja KOOVEE. Sarjan muut joukkueet ovat parhaat Suomi-sarjan nelikosta Porvoon Hunters, Kalajoen JHT, Jyväskylän D-Kiekko ja Nokian Pyry.

Pudotuspelit alkavat maanantaina siis kohtaamisilla Hokki-K-Vantaa ja IPK-Hermes. Puolivälieriin vaaditaan kaksi voittoa.