Pittsburgh Penguinsille tällä kaudella 56 ottelussa tehot 9+17=26 iskenyt Kasperi Kapanen on taapertanut pidemmän aikaa hurjassa maalittomassa putkessa. Pelaaja on osunut edellisen kerran puolitoista kuukautta sitten tammikuussa.

– Saan paikkoja, ne eivät vain uppoa. Pitää tehdä lisää hommia ja toistoja, mutta tällaista jääkiekko on. Sitten taas kun lapa on kuuma, kaikki menee sisään. En ole koskaan kokenut tällaista kuivaa kautta, joten tästä on vain puskettava läpi, Kapanen oli sanonut NHL:n nettisivujen mukaan viikonloppuna.

Syöttöpisteilläkään pelaaja ei ole juhlinut. Tuon tammikuun 23. päivän maalin jälkeen pisteitä on kertynyt kaikkiaan vain kaksi (0+2).

– Joukkueella kulkee ja se on tärkeintä. Haluan totta kai tehdä maaleja, mutta minusta pelaamiseni on ollut matkalla parempaan suuntaan. Haluan tehoja ja tehdä kaikkeni auttaakseni joukkuetta voittamaan, mutta jos joukkueemme jatkaa vahvasti ja menestyy runkosarjan jälkeen enkä minä tee tällä kaudella enää yhtäkään maalia, se sopii myös.

Pens on kerännyt itäisen konferenssin joukkueista pisteitä viidenneksi eniten.