Pittsburgh Penguinsiin kovin odotuksin toissa kesänä hankittu Kasperi Kapanen on ajautunut sivuraiteille NHL:ssä.

Yksi NHL:n nopeimmista pelaajista on merkkauttanut viimeisessä 20 ottelussaan vain yhden maalin. The Athleticin NHL-toimittaja Josh Yohe sivaltaa suomalaishyökkääjää tuoreessa artikkelissaan kovin sanoin.

– En ole koskaan nähnyt pelaajaa, joka kieltäytyy menemästä maalille näin vakuuttavasti. Hän ei kertakaikkiaan mene sinne. En tiedä onko se pelkuruutta vai ylimielisyyttä. Kapanen on räjätävän nopea, mutta maalille tultaessa hän vetää käsijarrun päälle. Jopa Wayne Gretzky meni hanakammin maalille. Kapanen saattaa olla tällä hetkellä koko sarjan helpoin pelaaja pimennettäväksi, Yohe aloittaa.

– Voin vakuuttaa teille, että valmennus on todella turhautunut. Myös Kapanen itse näyttää hyvin turhautuneelta. Niin paljon nopeutta. Niin hyvät kädet. Niin paljon talenttia. Ja kaikki tämä menee täysin hukkaan juuri nyt.

– Vihaan olla kriittinen, koska tiedän, ettei NHL-pelaajan arki ole helppoa. Mutta tämä kaveri on tällä hetkellä täysi katastrofi. Mahtuisiko hän edes kokoonpanoon, jos kaikki hyökkääjät olisivat terveenä? En olisi siitä niin varma, Yohe tylyttää.

Kapasen koko kauden tehosaldo näyttää 54 ottelun jälkeen lukemaa 9+16=25. Kuopiolaislähtöisen kolmannen polven hyökkääjän nykyinen, 3,2 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen.