Aleksandr Ovetshkin on muuttunut rakastetusta maalitykistä kiekkomaailman inhokiksi: ”Lähettäkää hänet takaisin Venäjälle”

© Kuva: Getty Images

Aleksandr Ovetshkin on ollut koko uransa ajan yksi NHL:n pidetyimmistä pelaajista. Hän on yksi koko jääkiekon parhaista maalintekijöistä. Jo vuosien ajan on jännitetty sitä, rikkooko Ovetshkin Wayne Gretzkyn maaliennätyksen.

Enää Ovetshkinin ennätysjahti ei kiekkoyleisöä kiinnosta. Venäläistähti on kommentoinut Putinin yhä olevan hänen presidenttinsä, eikä hän ole tuominnut Ukrainan sotaa. Niinpä kiekkomaailma on kääntynyt ikoniaan vastaan.

Kun Washington Capitals hehkutti Twitter-tilillään Ovetshkinin uran maalia numero 764, julkaisu täyttyi nopeasti vihaisista kommenteista. Niistä käy hyvin selväksi, miten kiekkomaailma on kääntynyt entistä suosikkiaan vastaan.

– Tätä sinun ystäväsi tekee, eräs fani kirjoitti ja laittoi uutiskuvia Ukrainan sodasta.

– Miten olisi 1000 dollaria per maali lahjoitus Ukrainan avuksi? toinen kysyi.

– Treidatkaa Ovetshkin. Poistakaa hänet. Lähettäkää hänet takaisin Venäjälle. Hoitakaa hänet ulos joukkueesta, kolmas vaatii.

– Kuinka hänen joukkuekaverinsa voivat pelata hänen vierellään? Heidän täytyy ottaa kantaa. Niin hänkin on tehnyt.