Saksan urakka jääkiekon olympiakaukaloissa tuli tylysti päätökseen niin aikaisessa vaiheessa kuin se vain peliformaatin puolesta mahdollista on.

Toni Söderholmin luotsaama maa taipui Slovakialle tiistaiaamuna pelatussa pudotuspelien avauskierroksen osassa tylysti 0-4 lähtien laulukuoroon.

Suomesta tutut nykyiset tai entiset liigatähdet kurittivat Söderholmin joukkoja urakalla. Kärpissä kausina 2019-21 torjunut Patrik Rybar venyi nollapeliin 21 torjunnalla.

Ensimmäisen maalin – ja samalla voittomaalin – syötti Lukon Kristian Pospisil. Kolmas osuma oli Suomessa pitkään vaikuttaneen ja muun muassa Kärppien värejä kausilla 2018-21 kantaneen Michal Kristofin käsialaa. Osuman alusti TPS:ssä ja sen junnuissa pitkään pelannut Samuel Knazko.

Saksan pullahtaminen ulos jo ennen puolivälieriä on maalle taatusti raskas pettymys. Joukkue oli edellisissä kisoissa Pyeongchangissa käytännössä 57 sekunnin päässä olympiakullasta. Venäjän olympiakomitean joukkue tasoitti finaalin 56 sekuntia ennen loppua alivoimalla ilman maalivahtia, ja lopulta se voitti kullan jatkoerässä.

Saksalaispelaajat hymyilivät tuolloin draaman jälkeen hopeatkin kaulassa.

Slovakia kohtaa puolivälierässä Yhdysvallat, joka on voittanut turnauksen kaikki pelit varsinaisella peliajalla.