St. Louis Bluesissa sensaatiomaista kautta pelaava Ville Husso on yksi kiinnostavimpia potentiaalisia tulevan kesän vapaita agentteja.

The Athletic -sivuston Bluesin sisäpiiritoimittaja Jeremy Rutherford arvioi, että Bluesilla ei välttämättä ole palkkakatossa tilaa 26-vuotiaan suomalaisen jatkosopimukseen tulevalle palkankorotukselle.

– Se on fifty-fifty (että Husso vaihtaa joukkuetta). Jos hän jatkaa tuolla tasolla pelaamista, niin hänelle aukeaa varmasti muista NHL-seuroista parempia mahdollisuuksia ja isompia rahasummia, Rutherford kertoo.

Toista kauttaan NHL:ssä pelaava Husso on kaapannut viime aikoina Bluesin ykköstorjujan tontin kuuden miljoonan palkalla operoivalta Jordan Binningtonilta.

Suomalainen on pelannut tällä kaudella 15 ottelua huikealla torjuntaprosentilla 94,1. Voittoja hän on napsinut yhdeksän.

The Athletic kysyi (nimettömänä pysyttelevältä) entiseltä NHL-vahdilta Husson tilanteesta.

– Jos hän jatkaa hyvää virettään läpi kauden – ja hän pelaa n. 92,5 torjuntaprosentilla – voisin uskoa, että jokin NHL-seura voisi tarjota hänelle kolmen miljoonan dollarin palkkaa. (Jonathan) Bernier sai New Jerseyltä kolme miljoonaa, kun taas (Laurent) Brossoit sai Vegasilta 2,5 miljoonaa dollaria. Husso ei ole vielä vakiinnuttanut paikkaansa pitkällä tähtäimellä, joten kaikki riippuu sopimuksen vuosista. En kuitenkaan näe minkään NHL-seuran tarjoavan hänelle yli kolmen vuoden sopimusta. Hän voisi saada yksivuotisella sopimuksella 3,5 miljoonaa dollaria, kaksivuotisella sopimuksella kolme miljoonaa dollaria tai sitten kolmivuotisella sopimuksella 2-2,5 miljoonaa dollaria, ex-NHL-vahti analysoi The Athletic -sivustolle.