Mikko Rantasen huikea kausi NHL:ssä ei ole jäänyt huomioitta Pohjois-Amerikassa.

The Athletic nostaa Colorado Avalanchen suomalaistähden suosikkien joukkoon valittaessa kauden arvokkaimmalle pelaajalle ojennettavaa Hart-palkintoa. Mediajätin argumentit härkämäisen laitahyökkääjän valinnan puolesta ovat varsin perusteltuja.

– Hän on NHL:n parhaan joukkueen paras pelaaja juuri nyt. Vaikka mediahypetys pyörii paljon Nazem Kadrin yllättävän tykkikauden, Cale Makarin erinomaisuuden sekä Nathan MacKinnonin ympärillä, Rantanen on itse asiassa ollut joukkueelleen kaikista arvokkain pelaaja. Hän on 108 pisteen tahdissa ja on 60 prosentin maaliodottamallaan ja 67 prosentin maalitoteutumallaan todellinen peto viidellä viittä vastaan. Molemmat parhaita lukemia Avalanchen joukkueesta, mikä on hemmetin vakuuttavaa, sivuston toimittaja Dom Luszczyszyn perustelee.

Toimittaja listaa perusteet myös sille, mikä saattaisi kaataa Rantasen voittomahdollisuudet.

– Rantasen saama taustatuki on paljon laadukkaampaa kuin useilla hänen haastajillaan. Avalanchella on niin monta MVP-kandidaattia, että on vaikea antaa kunniaa vain yhdelle pelaajalle. Sekä Kadrilla, Makarilla että MacKinnonilla on omat perusteensa tulla valituiksi. Kuinka paljon Rantasen arvosta on riippuvaista hänen saamastaan taustatuesta? toimittaja kysyy.

Luszczyszyn listaa Rantasen pahimmiksi haastajiksi runkosarjan puolivälissä Calgary Flamesin Johnny Gaudreaun, Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin sekä Edmonton Oilersin Connor McDavidin. Seuraavat sijat menevät Flamesin Matthew Tkachukille, Avalanchen Kadrille sekä Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinille.