Jääkiekon World Cup on tekemässä paluuta kiekkokalenteriin.

The Athletic uutisoi, että NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA ovat tavanneet viime viikolla turnauksen suunnitteluiden merkeissä. Lehden toimittaja Pierre LeBrunin lähteiden mukaan on olemassa ”vahvat mahdollisuudet” sille, että turnaus pelataan vuonna 2024 helmikuussa.

NHLPA on ehdottanut aiemminkin turnauksen ajankohdaksi helmikuuta, mutta NHL ei ole halunnut sekoittaa kauttaan turnauksella. Nyt vastaavasti näyttäisi siltä, että NHL on mukana uudessa suunnitelmassa.

Osapuolet neuvottelevat asiasta lisää tulevien kuukausien aikana, jolloin mukana on myöskin Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF.

World Cup on pelattu historian saatossa kolmesti, vuosina 1996, 2004 ja 2016. Yleensä turnaus on pelattu syyskuussa, joskus pelit ovat alkaneet myöskin jo elokuun puolella.