Tshekki ja Sveitsi ratkovat tiistaipäivän kovassa otteluparissa vastustajaa Suomelle Pekingin olympiakisojen puolivälierään. Kovassa siksi, että jompi kumpi näistä arvokisojen vakituisista puolivälierämaista jää nyt pihalle kahdeksan parhaan joukosta.

Tshekki sai peliin oivan alun, kun Lukossa kausina 2019-21 pelannut ja Suomen mestaruuden viime kesänä voittanut Lukas Klok vei maansa 1-0-johtoon ensimmäisen erän puolessa välissä.

Sen jälkeen maaleista vastasi vain Sveitsi. Andres Ambühl, Killian Mottet ja Denis Malgin siivittivät käkikellomaan 1-3-johtoon matsin puoleen väliin tultaessa. Ottelu oli noissa lukemissa toisella erätauolla tämän jutun julkaisuhetkellä.

On hyvä huomata, ettei Sveitsin voitto Tshekistä olisi jättipaukku, mutta vastaavasti Tshekin putoaminen puolivälieristä olisi – mitä maata vastaan vaan.

Tshekki sijoittui Pyeongchangin talvikisoissa 2018 neljänneksi. Maa ei ole jäänyt olympiakisojen puolivälierien ulkopuolelle koskaan, siis nimenomaan Tshekki-nimestä puhuttaessa.