Ruotsi-pelin kauhistuttava toinen erä oli koitua Leijonien kohtaloksi Pekingin olympiakiekon alkusarjan päätöksessä. Tre Kronor tuhosi sinivalkoiset toisessa erässä 3-0, mutta viimeisen kaksikymppisen ja jatkoajan aikana Suomi teki niin sanotut ruotsit.

Suomi oli voittanut Ruotsin edellisen kerran olympiakaukaloissa vuonna 1998 Naganossa. Nyt sinipaitainen lauma kuitenkin nousi kolmoserän ja jatkoajan aikana 4-3-voitoon.

Päätöserä oli Suomelta totaalisen toisen erän sukelluksen jälkeen huikea. Teemu Hartikaisen (1+2) ja Iiro Pakarisen (2+0) maalit nostivat Suomen sillasta rinnalle ja suoraan puolivälieriin. Jatkoaikaniitin iski Harri Pesonen.

Rankka toinen erä

Suomi istui toisen kaksikymppisen aikana käytännössä koko ajan jäähyllä. Leijonille kirjattiin kolme kakkosta, yksi tuplakakkonen ja yksi ulosajo. Markus Granlund osui Jokerien Philip Holmin kanssa yhteen kiekontavoittelutilanteessa, ja tähän päättyi kummankin ottelu.

Tuplakakkosen puolestaan sai Juuso Hietanen korkeasta mailasta. Jäähyt olivat maksamassa Leijonille järkyttävän kovaa hintaa, sillä Ruotsi latoi kaikki maalit nimenomaan ylivoimalla. Tapparassa aikoinaan pelannut Henrik Tömmernes syötti maaleista kaksi.

Kakkoserän laukaisutilasto kertoi periodista kaiken oleellisen. Ruotsi voitti sen nimittäin 17-4.

Sen jälkeen kaukalossa oli vain yksi joukkue. Jatkoajalla Suomi osoitti todella nerokkuutta, kun Hannes Björninen kävi hakemassa aloitusvoiton, jonka jälkeen hän väistyi kaukalosta Leijonien saadessa kiekkokontrollin täysin.

Leijonien jatkopelien ohjelma ratkeaa myöhemmin sunnuntaina, jolloin alkulohkot pelataan päätökseen.