Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue pelaa sunnuntaina Pekingin olympialaisissa ison ottelun, jossa panoksena on lohkovoitto.

Kamppailussa vastaan asettuu Ruotsi, joka on aloittanut turnauksen Leijonien tapaan kahdella voitolla. Näin ollen ottelun voittaja tulee voittamaan lohkon ja pääsee varmuudella suoraan puolivälieriin.

Televisiointi / radio

Suomen ja Ruotsin välistä ottelua pystyy seuraamaan suorana lähetyksenä televisiosta TV5-kanavalta sekä maksullisesta discovery+-suoratoistopalvelusta sunnnuntain kello 10.40 alkaen. Leijonien ottelun selostaa Oskari Saari.

Huomaathan, että TV5-kanava näkyy olympialaisten ajan myös antenniverkon kautta kanavapaikalla 27. Tämä saattaa vaatia televisioon tehtävän kanavahaun.

Mikäli et pääse television äärelle, niin Suomen ottelua voi seurata selostettuna myös Yle Puheen ja ruotsinkielisen Yle X3M:n kautta. Huomaathan, että Yle ei televisioi otteluita, koska oikeudet ovat Discoverylla.

Poissaolot

Suomen ja Ruotsin joukkueissa on hyvä terveystilanne. Harjoitusten perusteella Leijonien pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle ovat jäämässä ainakin hyökkääjät Toni Rajala ja Niko Ojamäki.

Kentälliset

Jussi Olkinuora nousee turnauksessa ensimmäistä kertaa Leijonien maalille. Harri Säteri tänään huilivuorossa, eikä maalivahti ole lainkaan kokoonpanossa.

1:
60 Markus Granlund – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
82 Harri Pesonen – 51 Valtteri Filppula – 81 Iiro Pakarinen
40 Petteri Lindbohm – 42 Sami Vatanen

3:
15 Miro Aaltonen – 28 Joonas Nättinen – 71 Leo Komarov
3 Niklas Friman – 13 Valtteri Kemiläinen

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora (35 Frans Tuohimaa)

Parhaat pistemiehet

Suomi:
Sakari Manninen, 2 ottelua, 3+0=3
Miro Aaltonen, 2 ottelua, 2+1=3
Teemu Hartikainen, 2 ottelua, 0+2=2
Joonas Nättinen, 2 ottelua, 0+2=2
Mikko Lehtonen, 2 ottelua, 0+2=2

Ruotsi:
Lucas Wallmark, 2 ottelua, 3+0=3
Max Friberg, 2 ottelua, 1+1=2
Carl Klingberg, 2 ottelua, 1+1=2
Anton Lander, 2 ottelua, 1+1=2
Joakim Nordström, 2 ottelua, 1+1=2

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Suomi johtaa tällä hetkellä lohkoa, mutta Ruotsi on samoissa pisteissä. Leijonien maaliero on hieman parempi, sillä se on tehnyt kaksi maalia Tre Kronoria enemmän. Molemmat joukkueet ovat päästäneet yhtä monta maalia.

C-lohko

# Joukkue O 3P 2P 1P 0P M P
1 Suomi 2 2 0 0 0 9-3 6
2 Ruotsi 2 2 0 0 0 7-3 6
3 Slovakia 3 1 0 0 2 8-12 3
4 Latvia 3 0 0 0 3 5-11 0

Valmentajien kommentit

Päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi voittoisan Latvia-ottelun jälkeen, että lohkovoitolla saattaa olla poikkeuksellisen paljon merkitystä, sillä voittaja pääsee varmuudella suoraan puolivälieriin ja saa yhden lepopäivän. Myös paras lohkokakkonen pääsee suoraan puolivälieriin.

– Havittelemme yhtä huilipäivää, Ruotsi varmasti samoin. Se on tärkeä asia, mutta jos sitä ei tule, niin sitten pelaamme yhden pelin enemmän, Jalonen kommentoi Suomen Jääkiekkoliiton mukaan.

Näin käy

Suomen ja Ruotsin välisestä kamppailusta muodostuu todella tasainen, sillä panoksena on lohkovoitto. Molemmat joukkueet puolustavat kurinalaisesti, ja maalivahdit ovat turnauksen parhaimmistoa, joten maalijuhlat olisivat aikamoinen yllätys. Ottelun voittaja ratkeaa erikoistilannepelaamiseen.

Mikäli haluat tutustua olympialaisten tuloksiin, sarjataulukoihin ja otteluohjelmaan, niin se onnistuu kätevästi täällä.