NHL:n nuoret tähtipuolustajat Miro Heiskanen ja Cale Makar varattiin kesän 2017 varaustilaisuudessa peräkkäisillä vuoroilla aivan kärkipäässä. Dallas Stars poimi Heiskasen kolmantena ja Colorado Avalanche puolestaan napsi Makarin neljäntenä.

22-vuotiaalla Heiskasella on käynnissä neljäs kausi NHL:ssä. Hän on pelannut 251 ottelua tehopistein 32+90=122. Vuoden vanhempi Makar pelaa puolestaan kolmatta kauttaan ja tähän mennessä hän on iskenyt 145 otteluun jo tehopisteet 38+105=143.

Stars ja Avalanche kohtasivat juuri keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa. Stars voitti ottelun lukemin 4-1. Ennen ottelua Makar kehui upein sanakääntein Heiskasta:

– Hän on niin hyvä pelaaja, niin tasaisen varma. Minusta tuntuu, että hän ei saa tarpeeksi kunniaa siitä, kuinka hyvin hän pelaa illasta toiseen, Makar sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan Heiskanen nappasi paikan Starsin vakiokokoonpanosta. Vastuu on ollut jo siitä lähtien suurta. Hän taitaa puolustuspelaamisen ja tehopisteitäkin on syntynyt mukavaan tahtiin.

– Hän on hyvä pelaaja jokaisella osa-alueella. Hän pystyy tekemään tulosta hyökkäyksessä, ja hän on puolustuksessa niin rauhallinen ja nopea. Hän on valmis pelaaja, Makar jatkoi kehumista.