Edmonton Oilersin vaikeuksien syypääksi on listattu monta tekijää. Toiset syyttävät entistä päävalmentajaa Dave Tippettia ja toiset maalivahtipeliä.

Sportsnetin toimittaja Mark Spector valitsi erilaisen lähestymistavan. Hänen syyttävä sormensa osoittaa Edmontonin supertähti Connor McDavidia.

– Connor McDavid käyttää surrealistista nopeuttaan lentääkseen ulos puolustusalueelta ja tehdäkseen upeita maaleja, mutta ei tarpeeksi useasti estääkseen maalipaikkoja omalla alueellaan. Hän on hyvä kiekon kanssa, mutta ilman sitä McDavid – joka on itsekin sanonut, että hänen pitää puolustaa paremmin ja on edistynyt – ei olisi kykenevä edes kantamaan Sid Crosbyn varustekassia, Spector kirjoittaa.

McDavid oli läsnä seuraavassa Edmontonin lehdistötilaisuudessa. Hän vastaili toimittajien kysymyksiin tuttuun tapaan. Kun tilaisuus oli saatu purkkiin ja videoyhteys katkeamassa, McDavidin kuultiin haluavan puhua Spectorin kanssa kahdenkesken.

Tästä Edmontonin fanit riemastuivat suunnattomasti. Sosiaalisessa mediassa hekumoitiin, millaisen läksytyksen Spector tulee saamaan.

McDavid on pelannut tällä kaudella 44 ottelua tehoin 23+30=63. Hän on NHL:n pistepörssissä kolmantena.