Columbus Blue Jacketsin Patrik Laineen nimi on noussut mukaan NHL:n siirtospekulaatioihin.

Seuran sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline kirjoittaa Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisen olevan valmis kauppaamaan maanmiehensä.

– Se on valtava päätös. Kun puhutaan uudelleenrakennuksen keskellä olevien joukkueiden arvokkaimmista vaihdokeista, tässä on vaikea rasti – mitä tehdä tämän pelaajan kanssa? Portzline pyörittelee.

Sportsnetin Rory Boylen listaa kolme vaihtoehtoja, jotka Kekäläisellä on käytössään Laineen kohdalla.

– Kekäläinen on lähes mahdottoman päätöksen edessä. Hän voi viedä Laineen sopimuksen välimieskäsittelyyn, minkä jälkeen hyökkääjä olisi rajoittamaton vapaa agentti vain 25-vuotiaana kesällä 2023.

– Toinen vaihtoehto on tarjota Laineelle pidempää sopimusta, joka maksaisi ison kasan dollareita. Laine on 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkallaan jo nyt joukkueen toiseksi parhaiten palkattu pelaaja.

– Kolmas vaihtoehto on kaupata hänet, Boylen listaa.

– Ensimmäinen vaihtoehdoista pitää sisällään riskin siitä, että Laine olisi kenties pakko kaupata ensi kauden siirtotakarajalla, mikäli hän ei suostu pitkään jatkosopimukseen. Tällä hetkellä on vaikea saada Laineesta Pierre-Luc Dubois’n kaltaista pelaajaa vaihdossa, Boylen pyörittelee.

Huhtikuussa 24 vuotta täyttävä Laine on pelannut tällä kaudella 24 ottelua tehoin 10+11=21.