NHL-asiantuntija vertaili kahta supertähteä – löysi merkittävän eron Ovetshkinin ja Matthewsin väliltä: ”Ovie on oppinut sen”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensia läheltä seuraava kanadanranskalainen NHL-asiantuntija Dany Dube nostaa esille merkittävän eron kahden NHL:n tehokkaimman maalintekijän, Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin sekä Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin väliltä.

Dube muistuttaa, että Ovetshkin laittaa itsensä likoon myös niinä iltoina, kun punalamppu ei soi vastustajan päässä.

– Matthewsille tuottaa haasteita olla hyödyllinen iltoina, jolloin hän ei tee maaleja, Dube aloittaa.

Asiantuntija muistuttaa, että Matthews on tehnyt NHL-urallan keskimäärin 0,61 maalia ottelua kohti. Vain Ovetshkin on yltänyt nykypelaajista parempaan.

– Suurin ero näiden kahden välillä on se, että Ovie on ymmärtänyt, mitä sinun on tehtävä voittaaksesi. Hiljaisempina iltoina et voi ainoastaan odottaa maalien syntyvän. Matthewsin on oltava aktiivisempi pelin sisällä ja hoidettava karvausvelvoitteensa. Hänen takakarvauksensa on oltava parempaa. Hänen on tultava nopeammin omiin ja estettävä vastustajan laukauksia.

Dube tiivistää Matthewsin suurimman puutteen verrattuna Ovetshkiniin yhteen sanaan.

– Hänen täytyy inspiroida omaa joukkuettaan. Hän on poikkeuksellinen yksilö, mutta hän ei ole inspiroiva pelaaja, Dube tylyttää.