Jääkiekon olympiaturnauksessa viisi maalia ennen Suomi-välierää latonut TPS:n Juraj Slafkovsky on ollut esillä myös perjantain ottelussa, muttei suomalaisittain onneksi maalinteossa.

Suomi johti Slovakiaa kahden erän jälkeen 1-0, vaikka superhyökkääjä itsensä lukuisaan maalipaikkaan pelasi. Ykkösketjuun noussut Slafkovsky petasi paikkoja myös ketjukavereilleen ansiokkaasti.

Toisen erän alussa erään slovakialaishyökkäyksen päätteeksi Slafkovsky ajautui maalivahti Harri Säterin iholle suomalaisten tullessa hieman ojentamaan pelaajaa.

Slovakialaislupaus ei ollut tästä moksiskaan, vaan painoi Säterin tontilta tiehensä. Samaan aikaan hän nosti käden molarin suuntaan ylös ja ihan perään Slafkovsky kävi kopauttamassa Säteriä patjoille. Nämä olivat hyvän hengen kuittauksia pelaajan ajauduttua liki Säterin syliin.

Välieräottelu oli tämän jutun julkaisuhetkellä toisella tauolla. Toinen erä meni Slovakian käsikirjoituksen mukaan, mutta Säteri piti Suomen kiinni johdossa.