Pekingin olympiajäillä alkusarjan kolme matsia putkeen hävinnyt Suomen naisten maajoukkue sai vihdoin tiistaina voittotilinsä auki ylemmän alkulohkon päätösottelussa Venäjän Olympiaurheilijoiden kustannuksella.

Joukkue otti lukua peräti luvuin 5-0, ja Suomi päätyi lopulta alkulohkon kolmanneksi maalierovertailun turvin. Ottelu oli tarkoitus pelata maskit naamalla, mutta venäläispelaajat riisuivat ne alkujäiden jälkeen.

Naisleijonat sai kaivattuja onnistumisia ja joukkue onnistui laajalla rintamalla nimenomaan sekä joukkue- että yksilötasolla.

Tiistai-iltapäivän maaleista kolme syntyi ylivoimalla, ja tehoille ylsi kaikkiaan 11 pelaajaa. Tehokkaimmat olivat Sanni Rantala (1+1) ja Noora Tulus (0+2). Ykkösvahti Anni Keisala venyi nollapeliin 19 torjunnan siivittämänä.

Suomen saldo on toistaiseksi voitto ja kolme tappiota. Alkusarjassa maalieroksi muodostui varsin tyly lukema 10-19.

Turnauksen puolivälierät pelataan 11.-12. helmikuuta, ja neljästä alkulohkopelistä yhden voittanut Suomi kohtaa niissä Japanin. Muut puolivälieräparit ovat Kanada-Ruotsi, USA-Tshekki ja Venäjän Olympiaurheilijat-Sveitsi.

Suomen tuleva kuolemanottelun vastustaja Japani voitti B-lohkon yhdeksän pinnan turvin. Se ei ole hävinnyt toistaiseksi yhtäkään ottelua varsinaisella peliajalla. Kiinaa vastaan tuli turnauksen ainoa tappio voittomaalikisassa.

Turnauksen välierät pelataan 14. helmikuuta, pronssiottelu 16. päivä ja olympiafinaali 17. helmikuuta.