Kärpät kärsii koronatartuntaketjusta ja Pekingin olympialaisista johtuvista poissaoloista, mikä on pakottanut epätoivoiseen tilanteeseen. Liigan kestomenestyjä on hankkinut seitsemän Liiga- ja Mestis-pelaajaa lainalle.

KalPasta Kärpät lainaa Juha Jatkolan ja Oliver Kapasen. Molemmat olivat mukana nuorten MM-kisoissa vuodenvaihteessa, mutta Liigassa täydellistä läpimurtoa ei ole vielä tapahtunut.

Ketterästä haaviin tarttuivat Jegor Shekhovtsov, Elmeri Kaksonen ja Jere Vertanen. Puolustajat Shekhovtsov ja Vertanen saavat viikonlopun aikana tililleen uransa ensimmäiset ottelut Liigassa, mutta 34-vuotiaalla Kaksosella on takanaan yli 600 ottelun Liiga-kokemus.

Muita Mestis-lainoja ovat JoKP:n Niko Kuiri ja IPK:n Juho Korhonen. Molemmat ovat entisiä Kärppien junioreita, jotka ovat tehneet Liiga-debyyttinsä oululaisjoukkueessa.

Lainasopimukset kestävät kuluvan viikon loppuun, eli kahden ottelun ajan.