KalPa voitti vaiherikkaassa kamppailussa Kärpät kotihallissaan loppulukemin 6-3 perjantai-iltana.

Kärpät karkasi ensimmäisessä erässä jo 3-0-johtoon, kun Topi Niemelä, Mika Pyörälä sekä juuri Kärppiin palannut Antti Kalapudas löivät vuorollaan kiekon häkkiin.

Toinen erä muutti kuitenkin kaiken. KalPa mätti neljä maalia vain seitsemän minuutin sisään ja kaikkiaan viisi maalia koko erään. Osumista vastasivat Tuomas Vartiainen, kahdesti viimeistellyt Tuomas Kiiskinen, Juuso Mäenpää ja Lasse Lappalainen. Päätöserässä Elias Koponen sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin.

Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola harmitteli joukkueensa toisen erän sulamista ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Loistava eka erä meiltä, mutta siihen se sitten jäikin. En tiedä luultiinko, että peli oli ohi. Kaveri komppasi toiseen erään ja nosti kamppailutasoa. Meillä lähti siitä huono kierre käyntiin, jouduttiin ottamaan jäähyjä ja kaveri rankaisi ylivoimilla. Todella anteeksiantamaton ja lapsellinen toinen erä meiltä, Mikkola sanoi.

Joukkueet ottavat uudelleen yhteen Kuopiossa jo tänään lauantaina. Kiekko tippuu jäähän kello 17:00.