Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Anton Lundell pelaa upeaa avauskauttaan NHL:ssä. 49 otteluun ovat syntyneet jo tehopisteet 12+24=36, minkä lisäksi tehotilasto näyttää komeaa lukemaa +29.

20-vuotias huippulupaus on selviytynyt hienosti kaukaloiden kirkkaimpiakin tähtiä vastaan. Kun Lundellilta kysyttiin vaikeimpia vastustajia NHL:ssä, nousee muutamat nimet ensimmäisenä esille.

– Jokaisella jengillä on omat vahvat kärkikenttänsä, mutta on pakko mainita Colorado Avalanchen ykkösketjun (Nathan) MacKinnon ja (Mikko) Rantanen, jotka ovat pelanneet meitä vastaan todella hyvin, Lundell sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Lundell kertoi, että yksilöitä paremmin mieleen ovat jääneet kovat tutkaparit. Jos joku yksittäinen pelaaja pitää nostaa esiin, se on Lundellin mielestä Connor McDavid, joka tuskin on kovin suuri yllätys.

– Hän on aika lailla omaa luokkaansa, jos hän pääsee vauhtiin kiekon kanssa. Siinä on kyllä jokainen pelaaja myöhässä silloin. Hän menee varmasti ohi.

Keskushyökkääjänä pelatessaan Lundell kohtaa myös aloitusympyrässä kovia pelimiehiä, mutta heistäkin yksi nimi on jäänyt erityisesti mieleen.

– Melkein kaikki rightin puolen pelaajat ovat pahoja aloituksissa, mutta jos yksi pitää mainita, niin Claude Giroux (Philadelphia Flyers). Bostonia (Bruins) en ole kohdannut, mutta mitä olen katsonut heidän pelejään, niin Patrice Bergeron on todella kova.