Kaikki näytti Columbus Blue Jacketsin osalta hyvältä lauantai-iltana vielä toisen erän puolessa välissä, kun joukkue johti Carolina Hurricanesia vastaan 4-0. Antti Raanta oli tulitettu vaihtoon, ja pelin piti olla selvä.

Mutta toisin kävi. Hurrikaani otti vallan, alkoi kirimään, iski toisessa erässä taululle 4-2 ja päätöserässä peräti viisi maalia. Lopputulos 4-7 ja Columbukselle totaalinen sulaminen. Suomalaispelaajista ottelussa pisteille ylsi vain voittomaalin syöttänyt Jesperi Kotkaniemi.

Carolina niittasi seitsemän peräkkäistä maalia vasta toisen kerran kautta seurahistorian. Edellisen kerran se onnistui tässä tammikuussa 1989, ja silloinkin joukkueen nimi oli Hartford Whalers.

– Voimme oppia heiltä. Tuloksesta riippumatta he jatkoivat pelaamista. Meidänkin olisi jatkettava omaa peliä tilanteesta huolimatta, Blue Jacketsin varakapteeni Zach Werenski sanoi seuran kotisivuilla.

– He tekivät juuri niin nyt, eli pelasivat pelirakenteensa sisällä ja loivat sillä tavalla jatkuvasti paikkoja.

Totta. Columbuksen maalivahdeille merkittiin 42 torjuntaa ja Carolinan molareille vain 14. Kummatkin vaihtoivat ottelussa vahtia.

Raanta torjui kuusi kutia yhdeksästä, Kotkaniemen tehotilasto jäi napsun plussalle. Joukkuekaverit Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen sekä Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine ottivat siihen tilastoon lukeman -1.