Koronarajoitusten kanssa paikallaan syystä tai toisessa polkevassa Suomessa on nähtävissä tunnelin päässä ihan pienen pieni valo. Viikolla kävi ilmi, että nyt länsirannikon Lukko, TPS ja Ässät saavat ottaa kotipeleihinsä katsojia rajatusti.

Hieno homma, mutta ei tämä tuskin vielä aiheuta sen kummoisempia hurraa-huutoja 12 muun porukan jatkaessa pelejä tyhjille katsomoille.

SaiPa, joka ei saa ottaa katsojia peleihinsä, vieraili Porissa perjantaina ja pelin jälkeen aiheeseen otti kantaa lappeenrantalaisluotsi Pekka Virta varovaiseen sävyyn – ymmärrettävästi. Hän kommentoi nykytilannetta Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Maltilla kannattaa olla, ettei mene sanomaan mitään väärään tyyliin. Toiveissa olisi, että ihmiset tulisivat halleihin ja hommat alkaisivat pyörimään.

Sitten luotsi vetosi erääseen todella painavaan ja paikkansa täysin pitävään seikkaan.

– Mun mielestä liigajoukkueet ovat olleet pandemian aikana erittäin esimerkillisiä kaikissa toimissa. Väitän, että nämä ovat pikkuisen turvallisempia paikkoja kuin isot automarketit.

– Ottamatta tähän sen enempää kantaa, niin toiveissa olisi, että luotto löytyisi liigajoukkueille. Ne pitävät yhä asioista ryhdikkäästi kiinni. Saamme tästä voiton ennemmin tai myöhemmin.

Ässät puolestaan saa täyttää hallinsa kapasiteetista puolet.

– Se helpottaa tätä tilannetta paljon kaikin puolin. Atmosfääri tulee tutummaksi. Toivottavasti saamme myös tulosta aikaiseksi, se on ykkösjuttu, Ässien luotsi Karri Kivi hymähti.