NHL:ssä todistettiin sunnuntai-iltana yhtä kauden erikoisimmista otteluista, kun Pittsburgh Penguins ja San Jose Sharks mättivät tiskiin peräti 13 maalia. Ensiksi mainittu voitti 8-5, mutta eräkohtaiset tapahtumat ne vasta erikoisia olivatkin.

Avauserä kirjattiin 6-1, toinen 0-1 ja kolmas 2-3.

– Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Jos meille olisi sanottu, että tästä tulee maalin peli pari-kolme minuuttia ennen loppua, niin kukaan ei olisi uskonut, joukkueensa kirissä neljännen maalin syöttänyt ruotsalaistähti Erik Karlsson sanoi NHL:n nettisivuilla.

– Uskon, että ensimmäisen erän jälkeen pidimme mielessä vain sellaisen lyhyen muistin ja yritimme tehdä kaikkemme viedäksemme peliä eteenpäin.

Kuten olettaa saattaa, oli peli, mutta etenkin sen avauserä kummajainen myös historiaa tuijottamalla. Pens oli tehnyt vain kerran aiemmin kuusi maalia avauserissään, helmikuussa 1976.

Lisäksi enemmän se on takonut maaleja eräkohtaisesti, kun verkot ovat heiluneet yhden kaksikymppisen aikaan kahdeksasti ja seitsemästi kaikkiaan kolmesti. Noistakin on aikaa karkeasti 27-40 vuotta.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @penguins scored six goals in the opening frame and matched their franchise record for the most in a first period achieved just once, on Feb. 21, 1976 (vs. CHI).

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…