Hetkinen? Sebastian Ahon pistevire historiallisen kovaa valuuttaa – vain neljä pelaajaa kyennyt parempaan

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon väkevä pistevire jatkui sunnuntaiyönäkin, kun pelaaja saalisti kaksi syöttöpinnaa ottelussa Florida Panthersia vastaan. Aleksander Barkovin kipparoima poppoo voitti jatkoajalla 4-3.

NHL:n pistepörssissä kärkikymmenikköä hätyyttelevän Ahon putki on kulkenut läpi kauden mainiosti, kun 30 ottelun saldo näyttää lukemia 15+22=37. Tuo pistemäärä on historiallisen kovaa valuuttaa Carolina Hurricanesin ja Hartford Whalersin seurahistoriassa.

Vain neljä pelaajaa on kyennyt mättämään pisteitä 30 ensimmäisessä pelissä enemmän kuin Aho. Edellisen kerran paremmassa vireessä on ollut listakakkonen Eric Staal kaudella 2005-06. Silloin syntyi 42 pistettä.

Kyseisen tilaston kärki on Ron Francis, joka latoi 43 pistettä sesongilla 1982-83. Listalle suomalaisen eteen nousevat lisäksi Pierre Larouch, Mike Rogers ja Francis toisen kerran.

Ahon johtama Carolina liitää divisioonansa kärkipaikalla. Kauden 33 ottelua ovat tuoneet upeat 50 pinnaa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.