Leijonat aloittaa ensi viikolla matkansa kohti Pekingin olympiakisoja Helsinki-Vantaalta. Vierumäellä leireilevä joukkue oli haastateltavissa sunnuntaina etänä järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi medialle kisojen kenties mielenkiintoisinta, tuoretta tapausta. Jokainen joukkue saa nimetä listoille kuusi varapelaajaa vallitsevan tilanteen takia.

– Aika mielenkiintoinen yhtälö. Se on koronan takia hyvä lähtökohta, että heitä voi nimetä tai ottaa mukaan. Mutta nyt kävi ilmi, että heitä voi vaihtaa myös loukkaantumisen tullen. Jos jollekin tulee pipi, sen voi vaihtaa tai vaihtaa takaisin. Ennen tällaista ei ole voinut tehdä, mutta nyt voi, mestariluotsi ihmetteli.

– Se on ehkä etu joillekin maille.

– Tehdään sillä tavalla, mikä on viisainta yksittäisen pelaajan kannalta. Me emme voi ottaa mukaan sellaisia, ketkä pelaavat täällä (Suomessa), Jalonen järkeili.

Turnaukseen oman toisen lisämausteensa tuo se, että pelit käydään NHL:stä tutussa pienessä kaukalossa kuitenkin ilman NHL-pelaajia. Tämä ei ilmeisesti ole ongelma.

– KHL:ssä pelataan aika monessa paikassa pienessä kaukalossa. Siinä jotkut asiat toistuvat useammin, Jalonen muistutti.