Edmonton Oilers yrittää epätoivoisesti kivuta pudotuspeleihin viime aikojen romahduksen jälkeen. Yksi tärkeä palanen kauden kääntämisessä olisi Evander Kane. Edmonton on yrittänyt parhaansa mukaan napata kohuhyökkääjää riveihinsä.

Siirrossa on kuitenkin ollut viivästys. NHL tutkii, onko Kane ylittänyt Yhdysvaltojen ja Kanadan rajan koronamääräysten vastaisesti. Jos hänet toditaan syyttömäksi, sopimusta odotetaan joko maanantaille tai tiistaille.

Vitkastelu Kanen sopimuksen tekemisessä voi kuitenkin käydä Edmontonille kalliiksi. Nyt kisaan on lähtenyt nimittäin uusi seura: Washington Capitals.

Capitals voisi olla Kanelle loistava paikka. Joukkue ei ole samanlaisissa vaikeuksissa kuin Edmonton. Kane voisi myös päästä pelaamaan ylivoimaa legendaarisen Aleksandr Ovetshkinin vierelle. Ovetshkin johtaa NHL:n maali- sekä pistepörssiä.

Kanen tavoitteena todennäköisesti on mättää mahdollisimman vahvat tehot, jotta hän voi lyödä rahoiksi vapailla markkinoilla ensi kesänä. Kriisiseura Edmonton ei välttämättä ole tähän paras paikka.