Sebastian Aho pelasi NHL:ssä keskiviikkoyönä jo kolmannen peräkkäisen useamman pinnan ottelunsa ladottuaan Winnipeg Jetsissä irronneessa 4-2-voitossa tehot 1+1. Parissa edellisessä pelissä suomalainen oli iskenyt Carolina Hurricanesille tehot 0+3 ja 0+2.

Aho nousi pisteidensä myötä suomalaisten pörssikärjeksi saldolla 11+16=27. Kakkosena seuraa Nashville Predatorsin Mikael Granlund lukemin 5+21=26.

Hyökkääjän mahtivire näkyy myös joulukuun pistepörssissä. Aho on toistaiseksi sarjan 12:nneksi tehokkain kuluvan kalenterikuun aikana lukemin 1+6=7.

– On aina hienoa aloittaa vieraskiertue voitolla. Olemme luottaneet siihen, että kun meillä on saumamme, olemme tarpeeksi taitavia iskemään tarvittavat maalit, suomalainen sanaili NHL:n nettisivuilla.

Canes keikkuu itäisen konferenssin kuudennella paikalla, vain kolme pinnaa kärkeä perässä. Divisioonassaan sijoitus on vankasti kolmas, ja ero kärkeen tuo samainen kolme.

LUE NHL:N KESKIVIIKKOAAMUN JUTUISTA MYÖS:
NHL:ssä pelottava tilanne: Chicago-hyökkääjä kolattiin avojääpommilla täysin – vastustajalta jalo ele paareilla pois kannetulle pelaajalle

Ei voi olla totta: NHL:ssä suomalaiset loukkaantumistalkoot – ensiksi putosi kaukaloon palannut Aleksander Barkov ja sitten Ville Husso

NHL:ään noussut Ukko-Pekka Luukkonen teki tappiossa kaiken voitavan – suomalainen joutui antautumaan täysin poikkeuksellisen osuman edessä