Skandaaniin, eli keskeytykseen päättynyt alle 20-vuotiaiden MM-turnaus sai ylleen tummia pilviä jo tiistaina, jolloin USA joutui vetäytymään Sveitsi-pelistä koronavirustartuntojen vuoksi.

Keskiviikkona saman kohtalon kokivat Tshekki ja Venäjä. Sen jälkeen koko Kanadan turnaus lyötiin kasaan nopealla aikataululla.

Nuorten Leijonien kapteeni Roni Hirvonen puhui joukkueen Youtube-kanavan haastattelussa turnauksen päätöksestä alakuloiseen sävyyn.

– Kun aamun Tshekki-peli peruttiin, niin ajateltiin, että se on vain yksi peli – sitten pelataan se Kanada-peli. Ei tätä osannut odottaa, tosi uskomaton juttu. Harmittaa tosi paljon.

HIFK-lupaus sai johdettavakseen joukkueen, jolla saattoi olla saumat vaikka kultaan asti. Suomi avasi turnauksen kahdella oikealla ja yhdellä luovutusvoitolla.

– Joukkue oli erityinen, tosi hyvä joukkuehenki ja fiilis oli. Mahdollisuudet olisi ollut mihin vain.

– Tästä jää tosi pettynyt fiilis, mutta elämä jatkuu. Tämä oli viimeinen turnaus -02-ikäluokalle. Haluan kiittää Suomen Jääkiekkoliittoa siitä, miten hieno leijonapolku tässä on kuljettu. On saatu hienoja kavereita.