Montreal Canadiensin kesän 2018 kakkoskierroksen 35. varaus Jesse Ylönen on päässyt maistelemaan NHL-vauhtia joulukuussa kolmen ottelun verran. Hän onnistui nakuttamaan uran ensimmäisen maalin kauden kolmannessa ottelussa Pittsburgh Penguinsin uuniin.

Ylösen paikka kasvavalle vastuulle voisi olla otollisempikin. Habs kyntää itäisen konferenssin hännillä, ja viimeistä edelliseen sijaan eroa on neljä pinnaa – kaiken lisäksi 15:nnen sijan Ottawa Senators on pelannut jopa neljä ottelua vähemmän.

– Joka pelissä fiilis on ollut aiempaa parempi ja varmempi. Peli on täällä aika erilaista kuin AHL:ssä, joten jonkin aikaa menee totutteluun, suomalainen oli kuitannut NHL:n nettisivujen mukaan.

Habs kyntää seitsemän ottelun tappioputkessa ja edellisen kerran se on voittanut 28. marraskuuta. Nuorten maailmanmestari on urakoinut tällä kaudella taalaliigan lisäksi AHL:ää Laval Rocketin paidassa. Siellä 17 matsin saldo on 4+10=14.

– NHL:ssä pelaajat onnistuvat suuremmalla prosentilla. Jos teet virheen, kiekko on pian omassa verkossa. Siksi on pelattava parempaa kiekollista peliä ja taisteltava kovempaa.

Canadiens on kaikkinensa sekaisin kuin seinäkello. Marc Bergevinin tilalle etsitään uutta GM:ää – henkilöä rooliin, joka on kaikkea muuta kuin helppo. Viime kaudella Stanley Cup -finaaleissa nähty Montreal on viimeistä pudotuspelipaikkaa perässä jo 16 pinnaa.

– Totta kai näistä muutoksista on tietoinen. Mutta minun tehtäväni on keskittyä yhteen otteluun kerrallaan ja yrittää auttaa joukkuetta voittamaan.

Ensi yönä Canadiens punnitsee Philadelphia Flyersin.