Carolina Hurricanesin ykkössentteri Sebastian Aho on asetettu NHL:n koronaprotokollalistalle, miehen seura tiedottaa Twitter-tilillään.

NHL:n koronaprotokollalistalle voi joutua positiivisen koronatartunnan, altistumisen, oireiden tai karanteenin vuoksi. Hurricanesista koronaprotokollalistalle joutui juuri NHL:n viime viikon kakkostähdeksi valitun Ahon lisäksi joukkueen nuori superlupaus Seth Jarvis.

Aho ja Jarvis joutuivat jäämään protokollan myötä Kanadaan ja Vancouveriin, jossa joukkue pelasi viimeisimmän ottelunsa maanantain vastaisena yönä. Aho vedettiin pois ottelusta viime hetkillä suomalaistähden tunnettua olonsa kipeäksi. Suomalainen ei kuitenkaan antanut positiivista koronatestitulosta.

Tuorein koronarypäs on vaarantamassa myös NHL-pelaajien osallistumisen Pekingin olympialaisiin. Seuroista mm. Calgary Flamesin viikon kaikki kolme ottelua siirrettiin myöhempään ajankohtaan kuuden joukkueen pelaajan jouduttua karanteeniin. NHL-pelaajien oma halukkuus olympiaosallistumista kohtaan on sekin viime päivinä kääntynyt laskuun.