NHL:n vetäytyminen Pekingin olympialaisista on kerännyt kosolti pettynyttä palautetta sarjan tähtipelaajien joukossa.

Yksi pettymyksensä ilmaisseista NHL-supertähdistä on Connor McDavid. Edmonton Oilersin taiturimaisen kapteenin mielestä parhaiden pelaajien välinen turnaus olisi saatava järjestettyä lähiaikoina – keinolla millä hyvänsä.

– Tämä (olympiaturnauksen peruuntuminen) on todella ikävää. Mielestäni meidän on löydettävä keino järjestää parhaiden pelaajien välinen turnaus jossain vaiheessa, McDavid pohjustaa Sportsnetille antamassaan haastattelussa ja heittää perään varsin rajun idean.

– He siirsivät kesäolympialaisia vuodella eteenpäin, joten ehkä sama tapahtuu myös talvikisojen osalta, McDavid lataa.

– Emme voi mennä kuutta, seitsemää tai kahdeksaa vuotta ilman ainuttakaan parhaiden pelaajien välistä maajoukkueturnausta. Mikäli olympiaturnaus ei toteudu, meidän on keksittävä korvaava keino.

Harvakseltaan NHL:n järjestämä World Cup on yksi vaihtoehto korvaavaksi turnaukseksi. McDavid kuitenkin muistuttaa olympialaisten suuremmasta merkityksestä pelaajille.

– Olympiaturnaus on näyttämö, jossa pääset esiintymään todella globaaleille markkinoille. Se on näyttämö, johon kaikki haluavat, NHL:n suurin megatähti niputtaa.