Vuoden 2022 nuorten MM-kisojen suhteen ei olla vielä luovutettu. Turnausta pyritään jatkamaan kesällä.

Jo pelatuissa otteluissa turnaukseen osallistuneet, ennen kisojen jatkamista 20 vuotta täyttävät pelaajat saavat osallistua myös uuteen yritykseen. Kesällä pyritään järjestämään myös tammikuun perutut maajoukkueturnaukset.

Kokoonpanon suhteen muista säännöistä ei ole tietoa. Mieleen nousee kysymys siitä, että missä määrin vuodenvaihteen MM-ryhmää saa muuttaa, vai saako? Jos saa, saavatko 20 vuotta joulukuun 26. päivän jälkeen täyttäneet, vuodenvaihteen turnauksesta estyneet pelaajat osallistua kesän jatkoturnaukseen?

Jos saavat, voidaan kesän alle 20-vuotiaiden MM-jäillä nähdä muun muassa lähimpänä tämän NHL-kauden Calder-pokaalia oleva Lucas Raymond, Jamie Drysdale, Seth Jarvis ja Tim Stützle. Saksa kenties kutsuisi mukaan myös kehityssyistä nimeämättä jätetyt Lukas Reichelin ja John-Jason Peterkan.

Vaikka alkuperäisen turnauksen ulkopuolelta hyväksyttäisiin vain jatkoturnauksen alun jälkeen 20 vuotta täyttävät pelaajat, kesällä voittaisiin siitä huolimatta nähdä NHL-statuksen pelaajia. Quinton Byfield ja Cole Sillinger olisivat merkittäviä vahvistuksia Kanadan jo ennestään kovaan nippuun. Nuoret Leijonatkin saa riveihinsä Aatu Rädyn ja Rami Määtän, jotka joutuivat altistusten vuoksi jättämään turnauksen väliin.

Nuorten MM-kisojen peruuntuminen oli lähes kaikille jääkiekkoa seuraaville ja sen parissa työskenteleville kova kolaus. Kesän jatkoturnaus voi kuitenkin olla mahdollisuus parhaalle U20-tapahtumalle miesmuistiin.