NHL:ssä vaisun alkukauden pelanneen Montreal Canadiensin pelaajista useat ovat nousseet viime aikoina mukaan siirtospekulaatioihin.

Mediajätti The Athletic kysyi NHL:n kykyjenetsijöiltä Habs-pelureiden mahdollisesta vaihtoarvosta. Scoutit kertoivat arvionsa myös Joel Armiasta sekä Artturi Lehkosesta. Kaksikosta Lehkosen vaihtoarvon uskotaan nousevan mahdollisessa treiditilanteessa korkeammaksi.

– Muutamat seurat saattavat tarkkailla Armiaa pudotuspelejä silmällä pitäen ja ajatella, että ehkä tarvitsemme lisää kokoa kolmos- tai nelosketjuumme. Itse en koskisi tähän pelaajaan, yksi nimettömänä pysyttelevä kykyjenetsijä arvioi ja jatkaa:

– Jos hän tienaisi 900 000 dollaria vähemmän (2,5 miljoonaa kaudessa), hänen vaihtoarvonsa saattaisi olla hyvinkin korkealla – ehkä jopa kakkoskierroksen varausoikeudessa, kykyjenetsijä lisää ja arvioi 3,4 miljoonaa dollaria kaudesta tienaavan 28-vuotiaan porilaisen todellisen vaihtoarvon pyörivän 4. kierroksen varausvuoron tietämillä.

Lehkosen korkeamman vaihtoarvon puolesta puhuu miehen huomattavasti huokeampi 2,3 miljoonan dollarin vuosipalkka.

– Lehkonen ei ole luonnollinen maalintekijä, vaan tarvitsee 6-7 paikkaa osuakseen. Toisaalta se, mitä hän tuo kokoonpanoon, ei ole maalintekotaito, vaan johtajuus ja tapa, jolla hän pelaa. On hyvin arvokas joukkueelle, joka tähtää voittamiseen. Vaikka ei ole isokokoinen pelaaja, hän ajaa maalille, taklaa ja osallistuu peliin kaikilla osa-alueilla. Luistelee, saa aikaan kiekonriistoja ja antaa painetta kiekolliselle vastustajalle, eräs scouteista kehuu 26-vuotiasta suomalaista.

– Hän on kaveri, joka saattaisi tuoda vaihdossa kakkoskierroksen varausvuoron tai jopa tätä korkeammalta varatun valmiin prospektin, kykyjenetsijä päättää arvionsa.