Edmonton Oilers porskutti alkukaudesta NHL:n kuumimpana joukkueena kahden megatähtensä Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin johdattessa joukkuetta illasta toiseen lähes mielipuolisin tehoin.

Sittemmin suunta on ollut täysin päinvastainen. Oilers katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa perjantain vastaisena yönä, mutta joukkueen kärkisonnien tason romahtaminen on silti huolestuttavaa.

Viime kaudella MVP:ksi valittu Draisaitl on ajautunut lähes ennen kuulumattomaan kurimukseen. Saksalaistähti on merkkauttanut viimeisessä kuudessa pelissä yhteistehot 2+1, mikä on alkukaudesta pinnoja kahden pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla takoneelle megatähdelle surkea suoritus. Miehen alkukauden pistelukema on silti vakuuttava: 28 peliä tehoin 23+23=46.

Myös McDavid on romahtanut tutkaparinsa tavoin viime peleissä. Kanadalaisella on allaan lähes käsittämätön kuuden pelin maaliton putki. NHL:n kansikuvapoika on nyt iskenyt tällä kaudella 28 pelissä tehot 16+31=47.

Oilers on pudonnut NHL:n läntisessä konferenssissa jo villi kortti -sijoille, joten kaksikon heräämisen olisi tapahduttava pian.