SuomiKiekko haluaa toivottaa kaikille urheiluihmisille oikein hyvää joulua! Joulua varten kasasimme Liiga-aiheisen visan.

Visassa tiedustellaan, kuka Liiga-legenda mahtaa olla kyseessä. Keksitkö sinä oikean vastauksen kolmen vihjeen perusteella?

Vihje 1.

Tämä Liiga-legenda tunnettiin ylivoimamaalien erikoismiehenä. Uransa aikana hän iski huimat 102 ylivoimaosumaa, joilla irtoaa koko Liiga-historian ykköspaikka.

Aiemmin ylivoimamaalipörssin ykköspaikkaa piti hallussaan Janne Ojanen. Tappara-legenda naksutti urallaan 94 ylivoimamaalia.

Vihje 2.

Pitkän uransa aikana tämä laitahyökkääjä pelasi neljässä eri Liiga-seurassa: Kärpissä, Lukossa, HIFK:ssä ja KooKoossa.

Eniten otteluita kertyi Kärppien paidassa. Oululaisten riveissä syntyi myös henkilökohtainen piste-ennätys 59.

Vihje 3.

Taiturimainen hyökkääjä lopetti uransa kotimaisen kiekkoilun huipulla. Viimeisellä kaudellaan hän iski KooKoossa 50 tehopistettä.

– Haaveeni on aina ollut, että saisi lopettaa terveenä ja hyvän kauden jälkeen. Olen nähnyt monta kaveria, jotka ovat ottaneet raskaasti lopettamisen, jos alla on ollut huono kausi, Liiga-legenda paljasti Ilta-Sanomille uransa päättymisen jälkeen.

Näet oikean vastauksen klikkaamalla artikkelin lopusta seuraavaa sivua (2):

Oikea vastaus: Juha-Pekka Haataja

Visan oikea vastaus on tietenkin Juha-Pekka Haataja.

Pitkän Liiga-uransa aikana Haataja voitti kolme Suomen mestaruutta: kaksi Kärpissä ja yhden HIFK:ssa. 881 Liiga-ottelussa hän nakutti tehot 256+326=582.

Haataja iski ylivoimamaaliennätyksen vuonna 2019. Hän halusi muistoksi kiekon, mutta oli toimittava nopeasti.

– Nykyään kun on älykiekot, tuomarit ovat olleet nihkeitä niiden luovuttamisessa. Sen takia piti mennä nopeasti, Haataja kertoi Iltalehdelle.

– Jos tuomarit olisivat tulleet repimään kiekkoa minulta, niin en olisi antanut! Se menee kunniapaikalle kotona.