”Hullua” – NHL-joukkue kärsii koronasta pahoin, komeaan pisteputkeen päässyt suomalaisnimi paikannut poissaoloja näyttävästi

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanes on näyttänyt NHL:ssä kovuutensa viime aikoina hurjalla tavalla. Joukkueen leiristä on jäänyt usea nimimies sivuun koronavirusprotokollan ja muiden syiden takia, mutta joukkue liitää itäisen konferenssin piikkipaikalla.

Syyskaudella 29 ottelusta 43 pinnaa kerännyt Canes on voittanut viidestä edellisestä pelistään neljä. Sebastian Ahon ollessa sivussa, on ainakin tämän hetken ykkössuomalaiseksi noussut Jesperi Kotkaniemi.

Porilaissentteri on nakuttanut pisteille kolmessa edellisessä matsissa – ja näiden saldo on 1+4. Suomalainen on pelannut näissä otteluissa vartista 17 minuuttiin.

– Yritän vain tehdä samaa juttua uudelleen ja uudelleen riippumatta siitä, miltä jääaikani näyttää. Yritän pelata yksinkertaista jääkiekkoa. Tähän asti on mennyt hyvin, Kotkaniemi sanoi NHL:n nettisivuilla.

Canes vaikea kokoonpanotilanne on avannut ovia muillekin yllättäjille, jotka saavat saumansa loistaa.

– Se on aika vakuuttavaa. Tällaisessa tilanteessa on jouduttu nostamaan pelaajia mukaan, ja he ovat pelanneet korkealla tasolla. Se on hullua, mutta osoittaa, miten hyvin tämä organisaatio voi.

Kotkaniemi on ollut hänkin kauden aikana jos jonkinlaisessa turbulenssissa. Pelaaja aloitti sesongin laiturina, mutta nyt hänet on nähty Hurricanesin keskikaistalla. Siinä Kotkaniemi on päävalmentaja Rod Brind’Amourin mukaan kuulemma parempi.

– Meillä kuitenkin on kolme loistavaa sentteriä. Oli siis vaikeaa saada hänelle tilaisuus näyttää kykyjään. Nyt asiat menivät kuten menivät. Hän on saanut enemmän paikkoja ja hyödyntänyt ne.

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️