Jesperi Kotkaniemen siirto Carolina Hurricanesiin puhuttaa yhä. The Athleticin Pierre LeBrun haastatteli hiljattain Hurricanesin toimitusjohtaja Don Waddellia tämän tuntemuksista tuoreen suomalaishyökkääjänsä otteita kohtaan.

— Hänellä oli uskomattoman hidas alku, monestakin syystä, Waddell myönsi heti alkuun. Yksi syy on, että pelaamme kenties erilaisella systeemillä kuin hänen aiemmat joukkueensa. Kaikki pelaavat eri tavalla, me yritämme pelata nopeasti. Hän tykkää hidastaa peliä. Se on vain tyyli, joka hänellä on ollut koko uran ajan. Joten uskon että siinä oli paljon sopeutumista.

Toiseksi syyksi hitaalle alulle Waddell mainitsee sen, että Kotkaniemi asetettiin laitahyökkääjän tontille. Vincent Trocheckin, Sebastian Ahon ja Jordan Staalin takana 21-vuotiaalla porilaisella oli vaikea saada kunnon jääaikaa luonnollisella pelipaikallaan.

— Hän vain oli ihan väärällä paikalla. Uskon, että uuteen pelipaikkaan sopeutuminen oli vaikeampi kuin kukaan meistä olisi osannut arvata. Kun hänet siirrettiin sentteriksi, alkoi ihan uudenlainen tarina.

Keskushyökkääjänä Kotkaniemi on tehnyt 16 otteluun tehot 5+5=10. Tämä on merkittävä parannus neljään pisteeseen 18 ottelussa laiturin paikalla.