Vaativan pelipaikan haltuun ottanut Mikko Rantanen takoi hirmutehot voitossa – ja jäi pihviksi vastustajien väliin kahakassa

© Kuva: Getty Images

Mikko Rantanen nousi torstaiyön Vancouver Canucks -peliin sentteriksi Colorado Avalanchen akuuttien terveyshuolien takia. Sivussa 4-2-voiton ottaneelta Avsilta ovat Nathan MacKinnon ja tämän paikkaaja J.T. Compher.

Nousiaislainen paikkaajan paikkaaja selvisi tontistaan upeasti, ja hän painoi voittopelissä kovat tehot 1+2. Sekä maali että ensimmäinen syöttöpiste syntyivät päätöserässä vain 53 sekunnin sisällä toisistaan ylivoimalla. Avs käänsi näillä 1-2-tappioaseman 3-2-johdoksi.

Noina hetkinä, itse asiassa tasan 2-2-maalin syntymisen aikaan Rantanen kunnostautui myös torikokoustajana, kun hän jäi eräässä maalintekotilanteessa Canucksin Travis Hamonicin ja maalivahti Thatcher Demkoon väliin pihviksi. Kentällä oli useampi maila ja hanskapari kahakan takia, mutta tilanne oli ohi suhteellisen nopeasti.

Suomalainen kellotti ottelussa peliaikaa muutaman sekunnin päälle 18 minuuttia, mutta kokonaisvaltainen onnistuminen ei tuonut valintaa tähdistöön. Kauden 10. ottelunsa pelanneen Rantasen saldo on 6+5=11.

Vancouverista kauden pistetilinsä avasi joukkueensa toisen maalin syöttänyt miesten ja nuorten maailmanmestari Juho Lammikko.