Tulihan se sieltä! Loistavasti kauden aloittanut Buffalo Sabres rämpii jälleen karmeassa tappioputkessa

© Kuva: Getty Images

NHL-fanien toiveet pitkäaikaisen heittopussijoukkue Buffalo Sabresin suhteen olivat ennen kuluvaa kautta – jos mahdollista – vielä normaaliakin alhaisemmat.

Ilman tähtipelaajia sinnittelevältä ja nyt myös Jack Eichelin menettäneeltä Sabresilta ei odotettu ennen kautta muuta kuin karuja tappioputkia. Runkosarjan alku näytti silti melko valoisalta, joskin vahvoja startteja on joukkueelta totuttu vuosien saatossa näkemään aiemminkin. Sabres nappasi ensimmäisestä seitsemästä pelistään viisi voittoa ja 11 pistettä, mutta tuon jälkeen kyyti on ollut odotetun kylmää.

12 viimeisestä ottelustaan biisonipaidat ovat raapineet kasaan vain kaksi voittoa. Viimeisestä 12 ottelusta peräti kahdeksassa vastustajat ovat kurittaneet Sabresia vähintään viidellä maalilla. Sabres itse taas on onnistunut viimeisessä 12 tappiopelissään maalinteossa yhteensä vain 25 kertaa.

Nykyisellä menolla Sabres saa heittää hyvästit pudotuspelimahdollisuuksilleen ennen joulukuun puolta väliä. Eikä tässä ole mitään uutta tai yllättävää.

Kymmenen vuotta pudotuspelejä odottaneita Sabres-faneja tai joukkueen suomalaiskaksikkoa, Arttu Ruotsalaista ja Henri Jokiharjua ei käy tällä hetkellä totisesti kateeksi.