Leijonien kausi jatkui lauantai-illan ottelussa Tshekkiä vastaan Karjala-turnauksessa. Kahdesta ottelusta Leijonilla on kasassa nyt kaksi voittoa ja kuusi pistettä, kun Tshekki kaatui lukemin 4-2 Hartwall Arenalla.

Tshekki oli avauserässä pelillisesti vaarallisempi, mutta Suomi viimeisteli peräti kolme kertaa. Toni Rajala avasi maalihanat vain noin minuutin pelin jälkeen komealla lämärillä, kun Harri Pesosen syötti hänet puolittaiseen läpiajoon. Niko Ojamäki lämäsi suoraan Sami Vatasen passista ylivoimalla lukemat 2-0:aan. Vain pari minuuttia tästä Jere Innala pääsi yksin maalille ja ujutti rystypuolelta maalivahti Miroslav Svobodan jalkojen välistä kiekon sisään.

Avausmaaliin merkattiin syöttöpiste myöskin Vataselle. Miro Aaltonen sai kakkossyötön Suomen toiseen maaliin ja Innalan viimeistelemään kolmanteen osumaan syöttöpisteet saalistivat Teemu Tallberg ja Vili Saarijärvi.

Avauserässä Svoboda torjui ainoastaan kaksi kertaa. Hän jättikin pelin kesken ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen. Stepan Lukes luisteli Tshekin maalille toiseen erään.

Raportti jatkuu videoiden jälkeen.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Toni Rajala ja liikkuvat taakse! Jestas, mikä läikkä 😳

Suomi 1-0 johtoon!

#leijonat #eht #karjalaturnaus #tvviisi

Jos ei ensimmäisellä, niin sitten toisella!

Niko Ojamäki saa kaksi huippupaikkaa ylivoimalla ja toisella kerralla tällää Suomen 2-0 johtoon! Tätä vetoa kelpaa ihailla, huhh.

JERE INNALA.

Mies punnertaa itsensä väkisin puolustajasta ohi ja sitten pehmeillä käsillä puikoista sisään. Helppoa ja kivaa.

Toisessa erässä Tshekki pääsi myöskin tuloksellisesti peliin mukaan. Joukkue kavensi ensin Petr Kodytekin toimesta ja erän lopun ylivoimaosumalla Matej Blumel toi Tshekin jo maalin päähän.

Lähemmäs Tshekki ei enää päässyt ja päätöserässä Valtteri Filppula pääsi viimeistelemään lukemat vielä 4-2:een. Syöttöpisteet merkattiin Mikko Lehtoselle ja Innalalle. Enempää osumia ei ottelussa nähty.

Leijonien maalilla ensiesiintymisensä tehnyt Niclas Westerholm torjui voitto-ottelussa 29 kertaa. Tshekin maalivahdeille kertyi yhteensä 23 torjuntaa.

Leijonat jatkaa pelejään huomenna sunnuntaina Ruotsia vastaan kello 17:30 alkavassa ottelussa. Tuossa ottelussa ratkaistaan myöskin Karjala-turnauksen voittaja, sillä molemmat ovat vieneet nyt kaksi ottelua nimiinsä. Tshekki puolestaan kohtaa vielä Venäjän sunnuntaina kello 13:30 alkaen.

Ja siellä on! Valtteri Filppula lyö tasavajaalla Leijonat jälleen kahden maalin karkumatkalle 💪