Liigan runkosarjaa on nyt pelattu reilu kolmasosa ja parhaillaan vietetäänkin maajoukkuetaukoa. Alkukausi on nostanut jälleen esiin uusia tarinoita.

Yksi niistä on Kärppien 19-vuotias puolustaja Topi Niemelä. Nuorukainen on pelannut huikealla tasolla alkukauden. Ensimmäiseen 20 otteluun hän on iskenyt jo tehopisteet 4+14=18, mikä oikeuttaa joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikkaan sekä koko Liigan pistepörssissä peräti sijalle viisi.

Niemelä debytoi Liigassa kaudella 2019-2020, jolloin hän pelasi 43 ottelua pistein 1+6. Hän pääsi silloin pelaamaan runsaasti muuan Lasse Kukkosen pakkiparina. Seuraava kausi menikin sitten pilalle loukkaantumisten takia ja nuori pakki pääsi pelaamaan vain 15 ottelua runkosarjassa (0+4) sekä neljä pudotuspeleissä (0+2).

Tällä kaudella Niemelä on siis rikkonut oman yhden kauden piste-ennätyksensä jo reippaasti. Lisäksi hän on lähes kolminkertaistanut aiemman Liiga-uransa pistesaldon alkukauden aikana.

Niemelä pääsi loistamaan myöskin viime vuodenvaihteessa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Hänet valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi ja hän voitti pakkien piste- ja syöttöpörssin sekä sijoittui pakkien maalipörssin jaetulle kärkipaikalle. Pronssijuhliin päättyneessä turnauksessa Niemelä tehtaili seitsemään otteluun komeat pisteet 2+6=8.

Niemelä on nytkin valittuna Nuorten Leijonien joukkueeseen, joka pelaa tällä viikolla Ruotsissa neljän maan turnauksessa. On melko odotettua, että Niemelä nähdään myöskin tulevissa nuorten MM-kisoissa Kanadassa.