Suomalaistähden panos kerää kehuja NHL:ssä: ”Johtaa joukkuetta omalla työnteollaan – on todellinen ammattilainen”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin alkukausi on taittunut NHL:ssä mainiosti, vaikka viime yönä se Toronto Maple Leafsille hävisikin 0-3. Preds on jäänyt kauden 16 pelissä täysin pisteittä kuusi kertaa.

Yksi iso tekijä menestykseen on taalaliigan ykkössuomalaisvahti Juuse Saros. Hän on koko sarjan torjuntapörssissä yhdeksäntenä lukemin 92,8, suomalaisten maalivahtipörssiä hän johtaa ”enemmän pelanneet” huomioiden.

– Hän on kasvanut hienosti, tämä on nyt hänen joukkueensa. Olemme tehneet muutosprosessia pari viime vuotta. Tänä aikana on ollut jaksoja, jolloin Saros on pelannut suurimman osan peleistä ja ollut meille loistava maalivahti, päävalmentaja John Hynes hehkutti NHL:n nettisivujen mukaan.

Kuten kaikki tietävät, on nuorten maailmanmestari viimeistää nyt Predsin ykkösmolari pitkään sillä tontilla operoineen Pekka Rinteen viettäessä eläkepäiviä.

– Saros johtaa joukkuetta omalla työnteollaan. Hän on todellinen ammattilainen. Se tasaisuus, joka hänellä on peleissä ja harjoituksissa, on suuri syy hänen menestykseensä.