Carolina Hurricanes on ollut NHL:ssä jopa absurdissa otteluruuhkassa. Joukkue aloitti marraskuun puolen välin paikkeilla kuuden ottelun vieraskiertueen, ja Suomen aikaa sunnuntai-iltana se pelasi jo kotona Washington Capitalsia vastaan.

Perjantain kiitospäivän matsi alkoi Philadelphia Flyersin vieraana Suomen aikaa kello 22.30, sunnuntain kotimatsin alkamisaika oli suomalaisille niin ikään ihanteellinen kello 20.

Philadelphian kotihalli Wells Fargo Centerin ja Carolinan pyhättö PNC Arenan välimatka on Google Mapsin mukaan maanteitse 412 mailia eli 663 kilometriä. Siirtymään Canesilla oli aikaa siis pari päivää.

Sunnuntai-iltana Carolina taipui Washingtonille 2-4. Sebastian Aho ei lähtenyt selittelemään joukkueensa kotisivujen jutussa tappiota kovalla kuormituksella.

– Tuollaiset seikat ovat vain tekosyitä, kun mennään aikataulun mukaan. Jokaisella joukkueella on sellaisia erilaisia aikatauluja, jotka eivät välttämättä ole ihanteellisia.

– Kauden lopussa tilillä on 82 ottelua, joten jokaiseen ei voi tuntea oloa tuoreeksi. Olin iloinen pelatessani hyvän yleisön edessä. Taistelu oli meiltä hyvä.

Ahon ja kumppanien rutistus joulukuun ensimmäisen päivän vastaisena yönä Dallas Starsia vastaan taas vieraissa. Sen jälkeen joukkue palaa parin pelin ajaksi kotijäälle.