Edmonton Oilersin supertähti Leon Draisaitl on ollut poskettomassa vireessä NHL:ssä. Hän on iskenyt 14 ottelussa tehot 15+16=31. Hän on tällä hetkellä koko NHL:n piste- ja maalipörssin ykkönen.

Kauden aikana Draisaitl on pelannut kahdeksan ottelua, joissa hän on iskenyt kolme tehopistettä tai enemmän. Viimeisin kolmen tehopisteen ottelu nähtiin viime yönä, kun Draisaitl paukutti tehot 1+2 St. Louis Bluesia vastaan.

Draisaitl on siis kauden 14 ensimmäisessä ottelussa kerännyt kahdeksan vähintään kolmen tehopisteen ottelua. Edes lajin suurimmat legendat eivät ole pystyneet parempaan. Wayne Gretzky ja Mario Lemieux niin ikään parhaina vuosinaan pystyivät iskemään kolme pistettä kahdeksan kertaa ensimmäisten 14 ottelun aikana.

Gretzkyn, Lemieux’n ja Draisaitlin vertailussa kannattaa ottaa huomioon myös eri aikakaudet. Lemieux’n ja etenkin Gretzkyn aikana maaleja tehtiin NHL:ssä paljon enemmän. Kolmikon lisäksi saavutukseen ei ole yltänyt kukaan koko NHL:n historiassa.

StatsCentre

@StatsCentre
Recording 1G-2A in his @EdmontonOilers 5-4 victory over the Blues on Sunday night, Leon Draisaitl now has 31 points in just 14 games so far in 2021-22 and has picked up at least 3 in 8 of those contests. That ties him with 5 other starts on this list in NHL regular season history