Puun takaa -podcastin tuoreimmassa jaksossa puolustaja Mikko Lehtonen kertoi, miksi hän päätti siirtyä täksi kaudeksi KHL:ään ja laittaa NHL-unelmansa ainakin toistaiseksi tauolle.

Lehtosen oli tarkoitus pelata tällä kaudella Columbus Blue Jacketsissa, mutta suureksi pettymykseksi hänelle ilmoitettiin ennen NHL-kauden alkua, että kausi tulee alkamaan AHL:ssä. Farmiin suomalaispuolustaja ei kuitenkaan halunnut mennä, joten osapuolet päätyivät purkamaan sopimuksen.

– Silloin, kun se farmikomennus tuli, niin päätin, etten ole menossa sinne pelaamaan, vaan haluan päästä sellaiseen paikkaan, jossa saan pelata omilla vahvuuksillani ja olen tyytyväinen omaan rooliini. Se oli kuitenkin kaikista tärkeintä, että pääsen pelaamaan.

– Silloin, kun tein sen päätöksen, niin ei ollut vielä mitään tietoa tulevaisuudesta. Tiesin kuitenkin, että oma markkina-arvo voisi olla ihan hyvä Euroopassa. Kaikki kääntyi loppupeleissä hyvin. (SKA) Pietari oli todella kiinnostunut ja tarjosi pitkää diiliä. Ja olin hyvin tyytyväinen siihen, että halusin sitoutua pidemmäksi aikaa ja rauhoittaa oman pelaajaurani, jotta pääsen taas nauttimaan jääkiekosta, Lehtonen kertoi podcastissa.

Puolustajan mukaan NHL:ssä hän ei päässyt antamaan näyttöjä omilla vahvuuksillaan, koska pelipaikka ei löytynyt kärkipakkipareista ja ylivoimalta. Hyökkäävänä puolustajana tunnettu Lehtonen joutui pelaamaan pieniä minuutteja puolustavana puolustaja, eikä hän ollut siinä roolissa parhaimmillaan.

– Rooli oli vitos-, kutos- tai -seiskapakkina, taistelit niistä pakoista, pelasit kymmenen minuuttia illassa ja ilman ylivoimaa. Se oli itselle todella hankala rooli. Tykkään kuitenkin pelata paljon omilla vahvuuksillani. Pelata kiekolla ja pelata paljon, Lehtonen selvitti.