Suomi ja Ruotsi ratkaisivat Karjala-turnauksen voiton odotetussa Isänpäivän jännitysnäytelmässä Hartwall Arenalla.

Leijonat kaatui sunnuntaina heikkoon alivoimapeliinsä, sillä Ruotsi rankaisi kahden ensimmäisen erän aikana turnausisäntiä kolmesti ylivoimalla ja pääsi päätöserään jo ratkaisevan tuntuisesta 3-0-johtoasemasta. Tre Kronorin maalintekijöinä Jussi Olkinuoraa kurittivat Anton Lander, Jesper Olofsson ja Henrik Tommernes.

Leijonat kavensi kolmannen erän alussa, kun KooKoo-hyökkääjä Heikki Liedes sivalsi pomppukiekon Ruotsin maaliin ohi Pietarin SKA:ta seuratasolla edustavan tähtivahti Lars Johanssonin.

Leijonien kiri jäi lopulta piippuun, sillä joka osa-alueella askeleen edellä ollut Ruotsi löi liinat kiinni ja esti suomalaisten loppuhetkien maalintekoyritykset. Voitto ruotsalaisille lopulta maalein 3-1.

Ruotsi vei voiton myötä Karjala-turnauksen ykkössijan puhtaalla pelillä. Turnausisäntä Suomi sijoittui toiseksi ennen yhden voiton saalistanutta Venäjää ja kokonaan ilman voittoja jätettyä Tshekkiä.

Suomalaisten parhaina pistemiehinä Karjala-turnauksessa loistivat vahvoja näyttöjä MM-kisoja silmällä pitäen antaneet Miro Aaltonen (1+4), Sami Vatanen (0+4) sekä Valtteri Filppula (2+0).

Katso Leijonien sunnuntain ainoa maali alta löytyvältä videolta.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Siellä on!

Heikki Liedes iskee ensimmäisen maaottelumaalinsa ja kaventaa ottelun lukemiksi 1-3! 💪